La importància de la nutrició fa referència al procés que realitza el cos per assimilar els nutrients que obté dels aliments.

Gràcies a aquests processos duts a terme per la nutrició és que l’organisme compta amb l’energia necessària per realitzar les seves funcions vitals. A més de realitzar les activitats quotidianes. En aquest sentit, una nutrició adequada és molt important perquè el cos obtingui els millors resultats d’acord als seus recursos o necessitats. També, un cos nodrit és més capaç de prevenir o curar malalties relacionades amb l’alimentació. Per tant, la importància de la nutrició actualment és fonamental per combatre l’obesitat i el sobrepès.

Com mantenir una nutrició saludable

Bàsicament, la nutrició equival a salut. Així, el consum diari dels nutrients essencials és indispensable per al bon desenvolupament físic i mental. Alhora de tenir uns hàbits saludables i fer exercici diàriament o de forma regular. Com aconseguir això sense morir en l’intent? A continuació, et donem algunes claus.

 

1-Estableix metes realistes: perquè puguis portar una alimentació equilibrada i sana, cal anar pas a pas. És important que facis un compromís propi i facis consciència que és un procés que porta temps i dedicació.

2-No botar-se menjades, 5 menjades al dia són esencials per obtenir els nutrients esencials i evitar la fam excessiva durant el dia.

3-Substitueix aliments: aprèn a distingir aliments que realment estiguin fets de forma més natural i que no continguin ingredients artificials. Evitar aliments amb gran quantitat de sucre i/o greixos.

4-Fes la teva dieta equilibrada, variada i suficient, això et proporcionara energia i més ganes de seguir amb una bona alimentació.

5-Hidrata’t freqüentment, beure encara que no tenguis sed marcara una gran diferencia a l’hora de l’absorció dels nutrients.

6-Practica esport regularment: aquesta part és molt important, ja que la dieta i l’esport van molt de la mà. Si fas exercici diari reduiràs l’estrès, greix corporal i guanyaràs salut. Començar amb l’esport possible a fer ja siguin 10/30 o 2 hores d’esport ajudarà molt al teu cos.

7-Aprèn a menjar i a controlar el pes: des que naixem necessitem per viure tres coses: oxigen, aigua i alimentació. Els aliments són els combustibles a través dels quals obtens energies i nutrients que t’ajuden a reparar l’organisme.